Informatie over Verbatim

Sinds 1969 zet Verbatim de toon bij de ontwikkelingen op het gebied van technologie voor gegevensopslag: van diskettes en magneto-optische schijven tot de nieuwste CD- en DVD-formaten, USB-keys en flashgeheugenkaarten. Als onderdeel van de Mitsubishi Chemical Corporation Group (MCC) kan Verbatim profiteren van hoogwaardige onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten die talloze innovaties mogelijk hebben gemaakt en die de hedendaagse markt voor opslagmedia hebben vormgegeven.

Verbatim is bij een groot aantal internationale productvergelijkingen als winnaar uit de bus gekomen en is Europees marktleider voor optische opslagmedia*.

We leveren producten en diensten die de verwachtingen van de consument overtreffen, doordat we optimaal gebruikmaken van onze technologische voortrekkersrol en onze hoogwaardige capaciteiten voor productie, marketing en distributie.

Dankzij de uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van ons moederbedrijf Mitsubishi Corporation in Japan zijn we in staat de nieuwste en meest innovatieve producten op de markt te brengen.

De veeleisende kwaliteitsbewaking die Verbatim tijdens de productieprocessen toepast, staat garant voor producten van de hoogste kwaliteit. Ons complete assortiment voldoet aan extreem hoge kwaliteitseisen. Ongeacht het product of de productielocatie, waar ook ter wereld: alle producten voldoen aan de ongeëvenaarde kwaliteitsnormen van Verbatim.

De huidige lijn van producten van Verbatim bevat opneembare cd's, overschrijfbare cd's, opneembare dvd's, overschrijfbare dvd's, dvd-ram, externe vaste schijven, USB-stations, geheugenkaarten, tape, floppy-schijven, afbeeldings- en accessoireproducten en de nieuwste High Definition-opslagmedia, Blu-ray!

Een kleine 40 jaar geleden was Verbatim nog weinig meer dan een idee in de hoofden van een kleine groep gemotiveerde ingenieurs, wetenschappers en managers. Vandaag is Verbatim een internationale onderneming die in hoog aanzien staat als een wereldwijde marktleider op het gebied van hoogwaardige opslag- en imaging-producten.

Mitsubishi Chemical Corporation

Mitsubishi Chemical Corporation is een producent van chemische producten die op 1 oktober 1994 is ontstaan uit de fusie van Mitsubishi Kasei Corporation en Mitsubishi Petrochemical Co. Ltd. De uiteenlopende activiteiten van Mitsubishi Chemical maken het tot een van de tien grootste chemische bedrijven ter wereld.

Pioniersgeest, de kracht van Mitsubishi Chemical

De pioniersgeest van Mitsubishi Chemical komt naar voren in de producten en in de activiteiten voor onderzoek en ontwikkeling die voortdurend worden uitgevoerd in het Yokohama Research Center. Dit onderzoekscentrum, het grootste binnen de onderneming, houdt zich voornamelijk bezig met elementaire onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op een breed terrein. De nadruk ligt op terreinen die van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de onderneming, waaronder informatietechnologie, elektronica en farmaceutica.

Information Storage Products (ISP)

De divisie ISP van Mitsubishi Chemical produceert onder meer optische schijven, harde schijven, magnetische tapes en diskettes. De operationele activiteiten voor alle producten spelen zich af op wereldwijde schaal en samen met dochteronderneming Verbatim Corporation is MCC een erkend marktleider. Met name de vraag naar optische schijven als opslagmedia met hoge capaciteit neemt sterk toe. De onderneming heeft een productassortiment dat momenteel bestaat uit magneto-optische disks (MO), een of meerdere malen beschrijfbare CD's (CD-R, CD-RW) en DVD's (DVD/R, DVD/RW) en High Definition opslagmedia: HD DVD en Blu-ray Disc.

Imaging-materialen en apparatuur

De belangrijkste producten van Mitsubishi Chemical op dit gebied zijn geprepareerde aluminium platen, toners voor kopieerapparaten en printers, organische fotogeleiderdrums en pigmenten en papier voor warmtegevoelig kopiëren. Bezoek de website van Mitsubishi Chemical http://www.m-kagaku.co.jp/ voor meer informatie.

* Bron: SCCG CD-R/RW DVD/R 2002 - 2007