USB-recording

USB-recording: wat is het?USB recording logo

De laatste jaren worden steeds meer tv's voorzien van een of meer USB-poorten. We zijn al gewend aan het afspelen van foto's en films van een USB-harde schijf of een USB-stick op de tv. Nu is er een nieuwe USB-functie toegevoegd aan tv's: USB-recording. Als u onlangs een nieuwe tv hebt kocht, is de kans groot dat deze USB-opname ondersteunt, met name als u een tv uit het midden- of hogere segment hebt aangeschaft.

Met USB-recording kunt u programma's opnemen op een extern opslagapparaat dat rechtstreeks is aangesloten op uw tv via USB. U gebruikt uw externe harde schijf in principe als een videorecorder. U kunt deze ook gebruiken om live uitzendingen te pauzeren.

Let op: alleen Europese tv's hebben de functie USB-recording. Bij Amerikaanse modellen is de functie uitgeschakeld wegens juridische redenen.

Met USB-recording vervangt uw externe USB-harde schijf uw HDD/dvd-recorder of zelfs uw VHS-videorecorder.

 

Wat hebt u nodig?

In de eerste plaats moet u nagaan of uw tv USB-recording ondersteunt. De belangrijkste producenten van tv's, zoals Samsung, Sony, LG, Philips, Panasonic, Toshiba, Sharp en Grundig, hebben de functie vanaf 2010 geïmplementeerd in (bepaalde) modellen. Kijk of u de volgende stickers of logo's aantreft:

  • USB Rec/Play
  • USB Recording
  • PVR (Personal Video Recorder)
  • DVR (Digital Video Recorder)

Ga naar de website van de producent van uw tv of kijk in de gebruikershandleiding als u het niet zeker weet.

Het is goed mogelijk dat u een tv heeft met USB-recording zonder dat u hiervan op de hoogte bent, omdat er tot dit moment vanuit de producent niet veel aandacht is geweest voor deze functie.

U hebt het volgende nodig om aan de slag te gaan:

  1. Een tv die USB-recording ondersteunt
  2. Een externe USB-harde schijf: er kan zowel 2.5 (mobiele) als 3.5 (desktop) inch worden gebruikt, maar in de praktijk wordt de voorkeur gegeven aan 2.5 inch-schijven omdat ze minder energie verbruiken en stiller zijn.
  3. Digitale tv-kanalen: USB-opname is alleen ingeschakeld voor digitale tv-kanalen, niet voor analoge kanalen. U kunt SD, HD en 3D opnemen.

Sommige fabrikanten raden een USB-harde schijf aan met externe voeding, maar tests hebben aangetoond dat externe Verbatim  2.5 inch-schijven die stroom krijgen via de USB-aansluiting, probleemloos functioneren op tv's van 98% van de producenten. In het uitzonderlijke geval dat de stroomvoorziening via de USB-poort van uw tv onvoldoende is, kunt u altijd een externe schijfvoeding gebruiken. Producenten staan gewoonlijk 1:1-opnemen toe. Dit houdt in dat er niets van de beeldkwaliteit verloren gaat.

USB-recording instellen op uw tv

Als u uw externe USB-harde schijf eenmaal hebt aangesloten op de USB-opnamepoort van uw tv, kunt u de USB-harde schijf gaan initialiseren met de tv.

  1. Sluit de USB-harde schijf aan op de vrije USB-poort aan de achterkant van de tv.
  2. De USB-harde schijf moet nu worden geformatteerd door de tv. Hierbij worden alle huidige gegevens op de schijf (als die er zijn) verwijderd. De meeste tv's herkennen de aangesloten USB-harde schijf en u wordt gevraagd de USB-schijf automatisch te formatteren. Bij sommige modellen moet u het menu openen en "format HDD" ('Harde schijf formatteren' of iets soortgelijks) selecteren.
  3. De schijf wordt geformatteerd in een geschikte indeling. Hierna wordt de schijf gekoppeld aan deze specifieke tv. Daarom kunt u geen programma opnemen op één tv, de schijf ontkoppelen en het programma vervolgens bekijken op een andere tv of op de computer.
  4. Voor de meeste tv's geldt dat er 8 verschillende USB-schijven kunnen worden geïnitialiseerd op die specifieke tv
  5. Als u een programma wilt opnemen, drukt u op de knop op uw afstandsbediening (vervolgens wordt het kanaal opgenomen waarnaar u kijkt), of u kunt de timerfunctie gebruiken (in combinatie met uw elektronische programmagids) om het opnemen van een programma te plannen. Dit werkt op de meeste tv's ook als de tv uit is.   Als u een live uitzending wilt pauzeren, drukt u op de knop op uw afstandsbediening.  Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw tv voor meer informatie.

Copyright © 2024 Verbatim GmbH. All Rights Reserved.

"Verbatim" and logo are the trademarks, please refer to www.verbatim.com/trademarks

1 GB = 1 miljard bytes. Beschikbare opslagcapaciteit zal lager uitvallen; apparaat gebruikt tot 10% van het geheugen voor formattering en andere functies. Zie www.verbatim.com/flashcapacity.

Website Design & Development by GBS Solutions GmbH