22012_LandingPage_848x345_SSD_SATA-III_NL.jpg

Wat is SSD?

SSD's (Solid State Drives) zijn op flash gebaseerde opslagmedia voor uw laptop of desktop-pc. SSD werkt op dezelfde manier als een traditionele harde schijf, maar zonder bewegende delen. Dat is het belangrijkste verschil tussen de twee schijftypen. Het gevolg is dat een SSD sneller, geruislozer, duurzamer en zuiniger is dan zijn traditionele tegenhanger.

 1. Sneller laden, minder wachttijd
  Zonder bewegende delen om op snelheid te komen; start vrijwel direct op. Spectaculaire verbeterde opstarttijden.
 2. Snellere overdrachtsnelheden
  Bestandsoverdrachten zijn razendsnel en zijn maximaal drie maal sneller dan de traditionele harde schijven (HDD).
 3. Sneller uw bestanden vinden
  Het zoeken naar bestanden gaat tot acht maal sneller dan met traditionele HDD's.
 4. Toepassingen laden sneller
  Minder tijd kwijt met wachten tot Adobe Photoshop en Powerpoint zijn geopend.
 5. Lager energieverbruik
  "Zonder bewegende delen verbruikt de SSD veel minder energie waardoor u de batterij van uw laptop 30 minuten langer kunt gebruiken."
 6. De helft minder uitval
  "Normaal gesproken werken uw computer of laptop trager vanwege routineonderhoud. Met een SSD wordt de tijd dat virusscanners en andere taken op de achtergrond worden uitgevoerd met de helft verminderd."
 7. Multi-tasking
  SSD's zorgen voor snellere multi-tasking. Uw foto's bewerken en e-mails beantwoorden gaat tot drie maal sneller dan met HDD's.
 8. Supersnel video's bewerken
  Met een SSD kunt u videoclips meer dan 30% sneller bewerken dan ooit.
 9. Superieure duurzaamheid
  "Het ontbreken van bewegende delen maakt de SSD tot een robuuste en betrouwbare schijf, met een verhoogde tolerantie voor warmte, schokken en trillingen."
 10. Geruisloze werking
  "SSD's zijn geruisloos, net als een USB-flash-station. Geen storende geluiden meer terwijl de schijf op snelheid komt en vertraagt."
  Solid State Drive Harde schijf
Opstarttijd Zonder mechanische onderdelen bij het op snelheid komen, is de opstarttijd van de SSD nagenoeg nul. Het kan enkele seconden duren voordat de mechanische onderdelen op snelheid zijn.
Toegangstijd Ongeveer 0,1 ms als de gegevens rechtstreeks vanuit het flash-geheugen worden benaderd. 5-10 ms omdat de schijfkoppen moeten bewegen en worden uitgelijnd voordat de gegevens kunnen worden gelezen.
Consistentie De leesprestaties van de SSD zijn altijd snel, ongeacht de locatie van de gegevens in het apparaat. De leesprestaties kunnen variëren, afhankelijk van de locatie van de gegevens op de schijf, met name op de plaats waar fragmentatie optreedt.
Betrouwbaarheid Het ontbreken van mechanische onderdelen elimineert nagenoeg de kans op een apparaatdefect. Traditionele harde schijven hebben de neiging na verloop van tijd defect te raken omdat de onderdelen beschadigd raken of slijten.
Energieverbruik Energieverbruik is gewoonlijk 1/2 tot 1/3 van dat van een standaard harde schijf. Er is extra vermogen nodig om de schijven te laten draaien en de lees- en schrijfkoppen te bewegen.
Geluid SSD's werken geruisloos omdat er geen mechanische onderdelen zijn. Afhankelijk van het model, maar maken gewoonlijk meer lawaai als gevolg van het draaien van de schijven.
Grootte en gewicht Flash-geheugen is erg klein en licht in vergelijking met traditionele HDD's. Kan variëren als gevolg van grootte en prestaties, maar gewoonlijk veel groter en zwaarder dan SSD
Duurzaamheid SSD's en de opgeslagen gegevens zijn niet gevoelig voor schade wegens trillingen, schokken of magnetische velden. Veranderingen van de omgeving zijn ook niet van invloed op een SSD. De bewegende delen zijn erg fragiel en raken gemakkelijk beschadigd. Daarnaast kunnen veranderingen van de omgeving en magnetisme de gegevens op de schijf vernietigen of beschadigen.
  Solid State Drive
Interne SSD Een SSD die in uw notebook of desktop-pc past.
Externe SSD Een SSD die u door middel van een externe interface, bijvoorbeeld via USB, aansluit op uw notebook of desktop-pc.
SATA Serial Advanced Technology Attachment – een computerbusinterface voor het aansluiten van randapparatuur (bijv. notebook of desktop-pc) op apparaten voor massaopslag (bijv. HDD, SSD, enz.).
SATA-II SATA 3 GB/sec. Overdrachtsnelheid is 300 MB/s.
SATA-III SATA 6 GB/sec. Overdrachtsnelheid is 600 MB/s.
EDC/ECC EDC: Error Detection Code (foutendetectiecode). ECC: Error Correction Code (foutencorrectiecode).
Afvalverzameling Voordat een blok in een SSD kan worden overschreven, moet dit eerst worden gewist (dat betekent dat het gegevensafval moet worden verwijderd). Dankzij TRIM kan de SSD deze 'afvalverzameling' tijdens uitvaltijden uitvoeren. Alle SSD's beschikken over een zeker niveau van afvalverzameling. De vraag is wanneer en hoe snel het werkt. TRIM is dermate geavanceerd dat het de afvalverzameling kan uitvoeren.
SMART-opdrachtondersteuning opdrachtondersteuning S.M.A.R.T (Self Monitoring, Analysis and Reporting Technology) is een klein programma waarmee via een reeks opdrachten mogelijke HDD-fouten kunnen worden gedetecteerd. Het doel is de schijven te vervangen voordat ze het laten afweten.
TRIM-opdrachtondersteuning Met een TRIM-opdracht kan een besturingssysteem een SSD laten weten welke gegevensblokken niet langer worden gebruikt en kunnen worden gewist. De opdracht wordt door het besturingssysteem naar de SSD gestuurd om te laten weten welke gegevens tijdens de afvalverzameling kunnen worden genegeerd.
NCQ-opdrachtondersteuning (Native Command Queuing) Hiermee kunnen HDD's en SSD's de volgorde waarin ontvangen lees- en schrijfopdrachten worden ontvangen, optimaliseren, waardoor onnodige taken worden verminderd en de prestaties verhoogd.
Algemeen algoritme voor 'wear levelling' Als een bepaald geheugenblok voortdurend geprogrammeerd en gewist zou worden zonder naar andere blokken te schrijven, slijt dit blok eerder dan andere blokken. Door middel van 'wear levelling' worden de gegevens gelijkmatig over alle flash-blokken van de SSD verdeeld.
Met MTBF Mean Time Between Failures (gemiddeld tijdsverloop tussen storingen). Geschatte tijd tussen aan het systeem inherente storingen tijdens in bedrijf zijn. Het is de som van de operationele perioden gedeeld door het aantal waargenomen storingen.
NTI ECHO-kloonsoftware Schijfkloonsoftware waarmee het klonen (kopiëren) van de harde schijf van de notebook of pc naar de SSD mogelijk wordt gemaakt.
Molex Type verbindingsconnector in twee delen
NAND Flash Type Flash-geheugen, een computerchip voor permanente opslag Een NAND Flash-geheugen lijkt op een aantal geheugenblokken, waarbij elk blok uit een aantal pagina's bestaat.
MLC / SLC MLC (Multi-Level Cell) en SLC (Single-Level Cell) zijn twee verschillend typen NAND Flash-geheugen. SLC slaat één bit per cel op. Het is duurder, maar verbruikt minder energie. Draagt gegevens iets sneller over en is over het algemeen duurzamer dan MLC. MLC slaat meer dan één bit per cel op. Het grootste voordeel is de hogere opslagdichtheid, omdat er tweemaal zoveel (of meer) gegevens op hetzelfde chipoppervlak kunnen worden opgeslagen in vergelijking met SLC. Dit biedt een aanzienlijk prijsvoordeel, omdat het benodigde chipoppervlak een belangrijke factor in het fabricageproces is.
SSD-controller De controller beheert de gegevens in het Flash-geheugen en communiceert met de notebook of pc. Er zijn diverse fabrikanten van controllers, bijvoorbeeld Jmicron, Indilinx, Marvel en Innostor. De prestaties van de SSD hangen af van de gebruikte controller en tegenwoordig zijn controllers uit de SandForce-reeks de populairste voor prestaties op hoog niveau.
Beheer van defecte blokken Het beheer van defecte blokken van SSD's zorgt ervoor dat gegevens uit defecte gebieden (cellen) naar goed functionerende cellen worden verplaatst, die dan niet meer voor verdere gegevensopslag worden gebruikt. Dat betekent dat de opslagcapaciteit van de SSD met toenemend gebruik kleiner wordt, maar de gegevensbeveiliging en de snelheid van gegevensoverdracht blijven op hetzelfde niveau gehandhaafd.
IOPS In- en uitvoerbewerkingen per seconde. IOPS geeft aan hoeveel in- en uitvoerbewerkingen de SSD kan verwerken. Hoe hoger de waarde, des te sneller de schijf. Maar als de schijf langere perioden draait, neemt het aantal IOPS af naarmate het aantal uit te voeren bewerkingen toeneemt.
Supercap De SuperCapacitor (Supercap) doet dienst als tijdelijke maar betrouwbare energiebuffer. Als het vermogen plotseling wegvalt, kan de schijf blijven functioneren zonder gegevens te verliezen. Supercap bespaart op gewicht en zorgt voor een langere levensduur.

Weergeven

Alle producten

Capaciteit

128 GB
256 GB

Interface

USB 3.0

Overig

Externe SSD

Prijs



Externe USB 3.0-SSD

 • SSD high-performance oplossing voor gegevensopslag,
 • Slank uitgevoerde, zwarte behuizing ter grote van een creditcard,
 • Compact, lichtgewicht en schokbestendig,
 • Laag energieverbruik voor langere levensduur van de accu van de laptop,
 • 100% compatibel met USB 2.0-poorten.

 • Gegevens weergeven