Ablative Write-Once-opnamemethode waarbij informatie permanent worden geschreven door het thermisch verwijderen van materiaal (thermische ablatie).
Advanced AZO Zie AZO. Gebruikt in Verbatim DVD 8x
Advanced AZO+ Zie AZO. Gebruikt in Verbatim DVD 16x
AZO Biedt superbe bescherming tegen UV-licht en heeft als extra voordeel een hoge gevoeligheid voor betrouwbare opnamen bij hoge snelheden, plus een hoge reflectiviteit om leesfouten tot een minimum te beperken. Uitstekende duurzaamheid.
CAV Constant Angular Velocity. Heeft betrekking op systemen met draaiende schijf waarin de rotatiesnelheid constant wordt gehouden, en waarin de opnamekop over een langere oppervlakte beweegt naarmate hij verder van het midden van de schijf verwijderd is. Het voordeel van CAV is met elke rotatie van de schijf dezelfde hoeveelheid informatie wordt opgeslagen. Vergelijk met CLV en ZCLV.
CD-R Compact Disc Recordable. Dit medium is van het type 'Write Once, Read Many' (een keer schrijven, vele keren lezen). Het kan niet gewist worden.
CD-RW Compact Disc Rewritable. Als CD-R, maar dit medium kan gewist worden.
Charge Roller Brengt toner van de OPC-drum op het papier over.
CLV Constant Linear Velocity. Heeft betrekking op systemen met draaiende disc waarin de kop met een constante snelheid over het disc-oppervlak beweegt. Hiervoor moet de motor de rotatiesnelheid aanpassen naarmate de kop naar binnen of buiten beweegt. Hoe verder de kop van het midden van de disc is, hoe langzamer de rotatie. Het voordeel van CLV is dat de gegevensdichtheid constant blijft, waardoor het gebruik van de oppervlakte optimaal is. Vergelijk met CAV en ZCLV.
Colour Surface Gekleurde oppervlakken (momenteel vijf verschillende kleuren)
Crystal-oppervlak Helder, krasbestendig oppervlak
Doctor Blade Metalen staaf die dicht langs de magnetische roller beweegt. De staaf dient als een ontlastklep die de stroom van de toner reguleert.
Double Layer DVD+R met twee opnamelagen; capaciteit 8,5 GB
Dual Layer DVD-R met twee opnamelagen; capaciteit 8,5 GB
DVD Digital Versatile Disc. Generieke naam voor een groep verwante disc-formats, waarop video-, audio- en computerbestanden kunnen worden opgeslagen op een een optische-schijfformat. Ze hebben een gemeenschappelijke fysieke vorm en logische/bestandsstructuren. Alleen de inhoud is verschillend. Er kunnen fysieke verschillen ontstaan tussen wisbare (Book E), 'write once, read many' (Book D) en ROM (Book A).
Dye polymer De stof die in DVD-R- en CD-R-media wordt gebruikt en donker wordt bij verwarming met een high-power laser.
Extra Protection Surface Zeer krasbestendig oppervlak
Generiek Disc zonder Verbatim logo; verpakking draagt naam Verbatim
Glossy Printable-oppervlak Non-ID Glanzend, met de inkjet-printer bedrukbaar oppervlak zonder Verbatim logo
Hard Coated Black-oppervlak Extreem krasbestendig zwart oppervlak
Hopper Onderdeel van de cartridge waar de toner is opgeslagen.
ID-Branded Oppervlak met een Verbatim logo
Lightscribe-oppervlak Disc-oppervlak dat met laser geŽtst of gelabeld kan worden in een cd/dvd-station dat geschikt is voor Lightscribe
Matt Silver-oppervlak Mat, zilveren disc-oppervlak
MB Megabyte
MO Magneto-optisch. Technologie voor opneembare discs die gebruikmaakt van een laser om punten te verhitten die zijn veranderd met een magnetisch veld. Andere technologieŽn zijn onder meer dye-sublimation en phase-change
MPEG Moving Pictures Expert Group. Een internationale commissie die de MPEG-familie van audio-[ en videocompressiesystemen ontwikkelde.
MPEG-2 video Video, gecodeerd in overeenstemming met de ISO/IEC 13818-specificatie.
Non-ID Disc-oppervlak zonder Verbatim logo
OPC-drum De OPC (Organic Photo-Conductor)-drum ontvangt de laserstraal die het af te drukken beeld fixeert. Alle Verbatim cartridges bevatten een OPC-drum van Mitsubishi, wereldleider in beeldvormingstechnologie
Shutter OPC-drum De plastic flap op de cartridge die in de printer opengaat om de OPC-drum toegankelijk te maken. Buiten de printer dient deze als lichte bescherming voor de OPC.
Pastel Colour-oppervlak Pastelkleurig disc-oppervlak
Photo Printable-oppervlak Mat oppervlak, bedrukbaar met inkjet-printer
Printable-oppervlak Met inkjet-printer bedrukbaar oppervlak
RE Re-writable Blu-ray Disc
RW Re-writable dvd of cd
ScratchGuard Plus Surface Ultra-hard krasbestendig oppervlak (voor Blu-ray)
Zegel A removable plastic seal that allows the toner to remain secure in the hopper before the cartridge is used.
SERL Een verwijderbaar plastic zegel waardoor de toner netjes in de hopper blijft zolang de cartridge niet wordt gebruikt.
Shiny Silver Oppervlak dat geschikt is voor zeefdrukken
Super AZO Zie AZO. Gebruikt in 24x tot 52x CD-R
Thermo Printable Shiny Silver-oppervlak Zilverkleurig oppervlak dat geschikt is voor thermische printers (thermische sublimatie)
Thermpo Printable White-oppervlak Wit oppervlak dat geschikt is voor thermische printers (thermische sublimatie)
Thermosublimatie-printers Rimage (Everest) en TEAC (P55) worden gebruikt voor thermische sublimatieprinters
Thermotransfer Print direct op het disc-oppervlak met Rimage Prism printer.
Toner Een mengsel van polymeer, koolstof en metaal, samen tot poeder gemalen. Laserprinters werken doorgaans met een "negatieve" toner (de lading die de toner moet hebben om tot de OPC-drum aangetrokken te worden). Voor optimale afdrukkwaliteit is het essentieel dat de toner overeenkomt met de specificaties van de OPC-drum.
USB Universal Serial BUS. Een seriŽle bus voor eenvoudige, probleemloze en relatief goedkope toepassingen met lage en gemiddelde snelheid. Aan de lage kant kan USB een overdrachtsnelheid ondersteunen van minder dan 0,2 MB/s; in de snelste modus haalt USB ongeveer 1,5 MB/s.
Vinyl Surface Disc-oppervlak dat eruitziet als een vinyl plaat
Wide Glossy Printable-oppervlak Non-ID Glanzend bedrukbaar disc-oppervlak waarop u uw gewenste beeld/ontwerp tot aan het gaatje kunt afdrukken. Zonder Verbatim logo op de disc.
Wide Printable-oppervlak Mat bedrukbaar disc-oppervlak waarop u uw gewenste beeld/ontwerp tot aan het gaatje kunt afdrukken.
Wide Thermo Printable-oppervlak Oppervlak dat geschikt is voor thermische printers (thermische sublimatie)
Wiper Blade Bevindt zich op de afvalbak; het blad schraapt de overtollige toner van de OPC-drum nadat het beeld op papier is overgebracht. De overgebleven toner blijft in de afvalbak achter.