Verbeterde stamper
De groefpatronen op het oppervlak van de opnamelaag van de HD DVD disc worden gemaakt door gesmolten polycarbonaathars aan te brengen op een metalen "stamper". Vanwege de hogere opnamedichtheid staan de sporen op een HD DVD-R dichter bij elkaar (0,4 μm) dan bij een DVD-R (0,74 μm). Deze geringere afstand tussen de sporen is niet te realiseren met de traditionele fabricageprocessen. Daarom heeft Verbatim een nieuwe stampertechnologie ontwikkeld, die dit wel mogelijk maakt.

 

 

 Doorsnede met AFM-microscoop (replica)
 Conventionele stamper
 Afgeronde groefvorm vanwege kortere spoorafstand dan bij DVD

 

 

 

 

 

 Doorsnede met AFM-microscoop (replica)
 Verbeterde stamper
 Steile groefvorm, gerealiseerd door middel van een nieuw procťdť voor productie van de stamper

 

 

Fabricageproces
De HD DVD-R disc is gebaseerd op dezelfde discstructuur als de gewone DVD discs: er worden twee substraten met een dikte van 0,6 mm met de ruggen op elkaar gelijmd. De huidige DVD-R productiefaciliteiten kunnen daarom worden omgebouwd om efficiŽnt HD DVD-R discs te kunnen fabriceren (met behulp van een nieuw pigment).

Het gebruik van bestaande (aangepaste) productiefaciliteiten voor DVD-R discs houdt in dat er niet in aparte machines geÔnvesteerd hoeft te worden om productielijnen voor DVD-R om te bouwen tot productielijnen voor HD DVD-R.

Het fabricageproces:
Fase 1 - Stamper, spuitgieten
Fase 2 - Afkoelen
Fase 3 - Pigmentcoating
Fase 4 - Spin coating
Fase 5 - Drogen
Fase 6 - Opdampen
Fase 7 - UV-harden
Fase 8 - Lijmen
Fase 9 - Voltooide disc

 

Hoogwaardig pigment

Hoge signaalkwaliteit en opnamegevoeligheid
Verbatim realiseert met een blauwe laser een uitstekende signaalkwaliteit en een hoge opnamegevoeligheid. PRSNR en SbER zijn standaardindicatoren voor de kwaliteit van het signaal. Hoe hoger de PRSNR-waarde is, des te beter de kwaliteit. En hoe lager de SbER-waarde is, des te beter de kwaliteit. De standaard schrijft een PRSNR-waarde van meer dan 15 voor, alsmede een SbER-waarde van minder dan 0,00005. Ons nieuwe pigment voldoet ruimschoots aan de vereisten van de standaard. Dit pigment is bestand tegen een variatie (marge) in het laservermogen van meer dan 20%. Het optimale vermogen voor Verbatim HD DVD-R discs is circa 8 mW, terwijl de specificaties een maximum van 10 mW voorschrijven. Dit houdt in dat de Verbatim discs een hogere vermogensmarge hebben dan de discs volgens de standaardspecificatie, hetgeen leidt tot een betere compatibiliteit op uiteenlopende hardware.