LED-technologie

LED-technologie

Een LED (Light Emitting Diode) is een elektronische halfgeleider met een bepaalde materiaalsamenstelling waar de stroom door wordt geleid zodat het licht geeft. De eerste in de praktijk bruikbare LED, een rode LED die licht produceerde met een spectrum dat zichtbaar was voor het menselijk oog, werd in 1962 ontdekt. Deze rode LED's werden gebruikt voor indicatoren en alfanumerieke displays. Sindsdien zijn LED's ontworpen die blauw, groen en violet licht geven en heeft het onderzoek zich vooral gericht op het realiseren van lagere kosten met een hogere lichtuitvoer en efficiëntie. Om het witte licht te creëren dat nodig is voor algemene verlichting, worden de LED's omsloten door fosformaterialen, die het monochromatische licht van een blauwe of bijna-UV LED omzetten naar wit licht met een breed spectrum. De ontwikkeling en verkoop van LED-substraten, fosforen en inkapselingen vormen een belangrijke focus voor het moederbedrijf van Verbatim, Mitsubishi Chemical Holdings Group.

De technologie achter elke LED-lamp van Verbatim is gericht op efficiëntie, comfort en respect voor het milieu. LED's zijn van nature efficiënter in het omzetten van elektriciteit in licht. Daarnaast gaan ze zeer lang mee, wordt er minder afval geproduceerd en het milieu minder belast. De combinatie van het comfortabele licht dat LED-lampen produceren en de gemoedsrust die het gevolg is van bewust zijn van de omgeving waarin we leven, draagt bij aan de Verbatim-verlichtingservaring. Alle Verbatim LED-lampen geven een comfortabel, warm licht. Ze hebben een moderne en toch tijdloze vormgeving en bieden een directe vervangingingsmogelijkheid voor klassieke gloeilampen of halogeenlampen in de meest gebruikte fittingen, waaronder de E27, E14, GU5.3 en GU10.

Allemaal zijn ze energiebesparend, gaan lang mee, zijn bestand tegen schokken of trillingen en geven geen ultraviolette of infrarode straling af. Daarnaast zijn ze voorzien van het temperatuurbeheersysteem TCS (Temperature Control System) om oververhitting te voorkomen en de volledige levensduur van het product te kunnen garanderen.

LED-producten >>

[[SLIDESHOW]]