Wij zijn hier om te helpen

Onze ondersteuningspagina biedt de nieuwste software-downloads, handleidingen en veelgestelde vragen voor onze producten, evenals informatie over hoe u contact kunt opnemen met de technische ondersteuning van Verbatim. Zoek de antwoorden die u nodig hebt voor de Verbatim-producten waar u van houdt.

Here to Help

Zoek in onze directory met ondersteunende documenten

Opnieuw opstarten

Documenten bekijken voor: Store 'n' Go draagbare SSD USB 3.2 Gen 1 1TB

Wat is het doel van S.M.A.R.T.-technologie?

Conventionele en flash-harde schijven verslijten na verloop van tijd.  Conventionele harde schijven verslijten als gevolg van mechanische erosie, terwijl flash-cellen verslijten om elektrische redenen. Leestaken blijven echter mogelijk, zonder enige beperking. Een flash-cel kan echter alleen schrijftaken tussen 3.000 (MLC 25nm) en 100.000 (SLC) uitvoeren, afhankelijk van de kwaliteit.  S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting) is een technologie die in SSD's en harde schijven is ingebouwd voor zelfbewaking en analyse. Met behulp van speciale software kunnen S.M. A.R.T-waarden geanalyseerd worden en kunnen er voorspellingen van mogelijke fouten worden verzameld. Dit kan erin resulteren dat er wordt overgeschakeld op de modus alleen-lezen.

Wat betekent Garbage Collection?

Voor zover ondersteund, is ‘garbage collection’ (letterlijk: afvalinzameling) een firmwarefunctie (Storage-Manager) die zorgdraagt voor een automatisch filter-/opruimproces voor de opslag. Gegevens die niet langer nodig zijn, worden alvast uit de opslagcellen verwijderd voordat er opnieuw in de cellen wordt geschreven. Deze vrije opslagruimte is beschikbaar voor toekomstige schrijftaken. Deze filtering/opruiming minimaliseert de opslagvereisten van een proces. Dit voorkomt een inefficiënt gebruik van de toegewezen opslag en een vertraging van de snelheid van gegevensoverdracht. Anders dan TRIM is ‘garbage collection’ onafhankelijk van het besturingssysteem en werkt het automatisch.

Waarom is de 4KB Random-Write-Benchmark zo belangrijk?

4KB bouwt de kleinste standaard blokgrootte die in een bestandssysteem kan worden gelezen of geschreven. Dit is vooral van belang voor SSD's, omdat deze werken met 64KB-sectoren en niet met 512 byte, zoals magnetische schijven. Dit betekent dat een SSD een hogere werklast heeft dan een harde schijf.  Met de 4KB Random-Write-Benchmark wordt de duur weergegeven die een harde schijf of SSD nodig heeft om een blok te registeren en in MFT (Master File Table = gegevenssysteem) in te voegen. 

Wat is een Supercap?

De SuperCapacitator (Supercap) dient als een tijdelijke, maar betrouwbare energiebuffer. Bij een plotselinge stroomonderbreking kan de schijf een activiteit voltooien zonder de gegevens te verliezen. Supercap zorgt voor gewichtsbesparing en een langere levensduur.

Wat zijn IOPS?

In- en uitvoerbewerkingen per seconde (IOPS) zijn activiteitswaarden voor opslagmedia. Deze maateenheid geeft weer hoeveel in- en uitvoervereisten een SSD en zijn controller kunnen verwerken. Hoe hoger deze waarde, hoe sneller de SDD en hoe meer opslagcapaciteit deze heeft.

Wat betekent ECC-foutcorrectie?

Er is sprake van niet te corrigeren bitfoutfrequenties (UBER=Uncorrectable Bit Error Rates) wanneer zich fouten tijdens het lezen van gegevens op een SSD voordoen. Bij harde schijven is deze waarde ongeveer 1 fout per 1016 gelezen bits. De snelheid van gegevensoverdracht van een SSD is meestal aanzienlijk hoger dan 250 MB/s, dus moet de UBER behoorlijk hoog (meer dan 1017) zijn om te zorgen voor een goede betrouwbaarheid.  Daarom vereisen SSD's een complexere ECC-beveiliging. Dit betekent dat een SSD-controller flexibel genoeg moet zijn om gecompliceerde ECC-algoritmen te verwerken.  

Wat is bad block magagement?

Het bad block management van SSD's zorgt ervoor dat gegevens van slechte sectoren (cellen) naar functionele cellen worden verplaatst. In de defecte cel zullen dan geen gegevens meer worden opgeslagen en een nieuwe cel zal de plaats hiervan innemen. De opslagcapaciteit wordt dus kleiner gedurende de levensduur van de SSD, maar de gegevensveiligheid en de snelheid van gegevensoverdracht blijven op hetzelfde niveau.

Wat betekent TRIM-Support?

Hoe meer bestanden er worden verwijderd of opnieuw geschreven, hoe meer tijd een standaard SSD nodig heeft voor het opslaan van de gegevens. De reden: Wat een magnetische harde schijf kan doen in 1 stap, daar heeft een SSD 2 stappen voor nodig. Als een bestand op een SSD via het besturingssysteem wordt verwijderd, dan wordt alleen de vermelding van dit bestand in de directory verwijderd. Het bestand zelf is nog altijd opgeslagen op meerdere opslagcellen van de SSD. Na enige tijd zullen categorieën op de SSD gevuld zijn met gegevens die eigenlijk zijn verwijderd. Als er opnieuw gegevens geschreven worden, moet de SSD eerst leeggemaakt worden voordat er opnieuw bestanden geschreven kunnen worden. Hierdoor verloopt het schrijven iets trager. Het TRIM-commando voorkomt dat dit gebeurt.

Wat moet ik weten over een controller?

Het prestatieniveau van een SSD hangt af van de gebruikte controller. Er zijn aardig wat fabrikanten die controllers maken. De meest gebruikte zijn die van Intel, Jmicron, Idilinx, Samsung en Sandforce. In het standaardsegment zijn de populairste controllers die van Indilinx ('Barefoot' en 'Amigos'), in het topsegment worden de producten van Sandforce ('SF1200', 'SF1500') vaak gebruikt. 

Wat is het verschil tussen MLC en SLC?

Multi-Level-Cell (MLC) en Single-Level-Cell (SLC) zijn twee verschillende typen opslagcellen of, in algemene zin, NAND-Flash-opslag. 

SLC slaat exact één bit per cel op. Dit is duurder, maar verbruikt minder energie. Gegevens worden iets sneller overgedragen en al bij al is dit duurzamer dan MLC. 

MLC slaat meer dan één bit per cel op. Het grootste voordeel is een hogere opslagdichtheid, omdat er meer dan één bit per cel opgeslagen kan worden. Er kunnen dus twee keer zoveel of zelfs nog meer gegevens op hetzelfde chipoppervlak worden opgeslagen in vergelijking met SLC-opslag. In het bijzonder met een solid state-geheugen biedt dit een aanzienlijk prijsvoordeel vergeleken met SLC, omdat het vereiste chipoppervlak een zeer belangrijke kostenfactor is tijdens het productieproces.

Hoe snel zijn SSD's?

De huidige SSD’s zijn aanzienlijk sneller dan de veelgebruikte SATA-II-INTERFACE met 300 MB/s Fabrikanten hebben hierop ingespeeld door het implementeren van een RAID-oplossing op basis van PCI-Express. Hierbij worden veel SSD-onderdelen samen met een RAID-controller gecombineerd op een PCI-E-x4 of 8x kaart, waardoor overdrachtssnelheden tot 1,4 GB/s mogelijk worden.  De trend gaat in de richting van SATA III. Deze halen een overdrachtssnelheid tot 550 MB/s

Wat zijn de voordelen van SSD vergeleken met HDDS?

De voordelen van SSD vergeleken met standaard HDD zijn voornamelijk: Mechanische robuustheid, erg snelle toegang tot gegevens, lager gewicht, laag energieverbruik en daardoor minder warmteverlies, waarvan vooral Notebooks profiteren door een langere levensduur van de batterij.

Wat betekent SSD?

SSD is een flash-opslagtechnologie die op de lange termijn de standaard harde schijf zal vervangen.

SSD staat voor 'Solid State Disk' of 'Solid State Drive.'

Productservice en ondersteuning
Krijg een antwoord op uw vragen met betrekking tot instellen, gebruik en zorg, reparaties en andere onderhoudskwesties. We kunnen u helpen.
Email:

Stuur een e-mail om rechtstreeks met een vertegenwoordiger van de dienst Ondersteuning van Verbatim in contact te komen.

Stuur een e-mail naar het Support-team
Phone:

Bel met een vertegenwoordiger van de dienst Ondersteuning van Verbatim op:

00 800 3883 2222 of 0049 6196 900198/ -96/ -94
De Verbatim-helpdesk is bereikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 9:00 en 17:00 uur Midden-Europese Tijd (uitgezonderd feestdagen), in de volgende talen: Engels, Duits, Italiaans, Frans en Spaans.